Crueltat Extrema

Crueltat Extrema

 

Ify Ibekwe, la jugadora que l’Spar Citylift Girona va contractar per tornar a aspirar a tot en el tram final de temporada, es perdrà la final de la Lliga Femenina que comença dimecres a Salamanca. La nigeriana no podria jugar cap dels partits que donaven sentit a la seva incorporació perquè té una lesió muscular en el soli de la cama dreta i a la vista de les imatges radiològiques els metges no preveuen que pugui estar recuperada de cap manera abans del dia 23, data de l’hipotètic tercer partit de la final. És una evidència que la baixa d’Ibekwe deixa l’Uni en una situació molt delicada i fa que revalidar el títol de lliga sigui gairebé una quimera.

Ibekwe té un trencament muscular extens de la regió proximal del soli –un múscul de la cama que queda amagat pels bessons, més superficials– de la cama dreta. L’alera pivot va notar les primeres molèsties en el tercer quart del partit contra el Conquero, però en cap moment tenia la sensació que es tractés d’un trencament muscular. Xavi Fernández va donar dos dies de festa, però Ibekwe en va aprofitar un dels dos per anar a fer tir, sense tenir més molèsties però tampoc menys. Va ser dimecres que, en vista que no millorava, es va encendre la primera alerta i no es va entrenar. Dijous tot estava igual i se li va fer una ecografia que va donar un resultat inequívoc: trencament muscular. Divendres se li va fer una ressonància magnètica –una tècnica que ofereix una imatge més precisa– que va confirmar la ruptura, tot i que no de les dimensions que es temien amb l’ecografia prèvia.

Es va valorar fins i tot la possibilitat que Ibekwe jugués amb un embenatge que li pressionés fortament la zona afectada, però després de consultar-ho amb els metges, el club se’n va desdir perquè el múscul i la zona afectada –la proximal és la més propera al genoll– feien que el risc que el trencament fos més gran i que es convertís en una lesió de llarga durada fos molt més alt.

A la final amb set

La patacada moral és important. Ibekwe és una jugadora sense antídot en la Lliga Femenina, com quedava de manifest en les opinions dels dos entrenadors eliminats en semifinals, Víctor Lapeña i Gabriel Carrasco, publicades en l’edició d’ahir. Però és que, a més, la seva baixa s’afegeix a la de Lina Pikciute, fins al punt que es pot dir que vistes conjuntament les dues absències es potencien i tenen més pes que cadascuna per separat.

En el context de la final, haver perdut Ibekwe fa que la rotació interior passi a ser de només tres jugadores (Spanou, Kuktiene i Coulibaly) quan fa tot just deu dies era de cinc, de les quals Xavi Fernández en situava tres juntes en pista de manera constant. La rotació de perímetre, que ja era curta per si mateixa (Jordana, Lucas, Givens i Knezevic per tres posicions), haurà d’assumir més minuts amb tres petites en pista.

L’Uni anirà a Salamanca amb només set professionals disponibles per jugar la final contra les 10 de l’Avenida (amb el matís de l’estat físic de Gidden). Ja no es va poder fitxar ningú en el lloc de Pikciute (lesió de llarga durada) perquè el club havia esgotat el nombre d’altes (16). Ni tan sols es va poder tornar a activar Mingo perquè la FEB també ho considera una alta nova.

Font: L’Esportiu

Recent Posts

Leave a Comment

Empieza a escribir y pulsa Intro para buscar

princes312900961_1368004156586633_4241541966642699529_o