Europa no perdona res

Europa no perdona res

Una pèssima primera part en defensa condiciona l’Spar Citylift, que continua sense guanyar a fora en el torneig

L’equip no s’entrega i és a prop de donar un ensurt a l’Agü Spor al final (72-67, 39′)

No se’n va emportar el més important, però l’Spar Citylift va fer ahir un pas endavant a territori turc. El triomf a domicili són encara paraules majors, però la competitivitat i l’inconformisme exhibits –estava viu a 1:34 del final (72-67)– no van tenir absolutament res a veure amb la fragilitat dels dos primers desplaçaments. Un senyal inequívoc que l’equip creix a mesura que els dos darrers reforços van entrant en dinàmica col·lectiva, i el cas més eloqüent és Coulibaly, important per donar solidesa a la zona. En tot cas, la fluixa primera meitat i la derrota tampoc poden fer perdre de vista el fet que, veient el calendari proper –l’Ekaterinburg a Fontajau i el Praga a fora, després de l’aturada de seleccions–, el camí per continuar a Europa fa ja força pujada.

De menys a més

Tot el que l’havia dut a dirigir el partit en els primers minuts (5-10, 4′) es va diluir, de cop i volta. La defensa va deixar de ser granítica i Sanders –ni havia tocat la pilota al principi– va començar a carburar, al mateix nivell que la resta. I per molt que l’Agü Spor estigués inspirat (3/4 triples al final del primer quart) la realitat era que les gironines arribaven tard a tot arreu. Si bé l’aparició en pista de Coulibaly va donar-li oxigen per atacar la defensa zonal turca, la imatge al darrere només empitjorava. Ni tan sols era capaç ja de controlar el rebot en defensa –Ural, sortint de la banqueta, va ser un corcó traient-ne rèdits– i, en el moment en què Johnson es va deixar anar, va fer l’efecte que el partit es podia trencar (44-32, 16′). Gray, però, va aparèixer per arribar amb les constants vitals activades a la mitja part (-10).

Tornant dels vestidors, ja es va veure una altra cara a les d’Ortega. Era inadmissible que el rival hagués fet 48 punts en 20 minuts. La millora defensiva no es traduïa al marcador pels errors del mateix Spar Citylift –va tenir tres atacs, per exemple, per reduir el 52-44 a principi del tercer quart– i, en canvi, el rival no perdonava, ni feia concessions i tallava qualsevol possibilitat de córrer amb faltes tàctiques. El talent de Gray només servia per sostenir l’equip, ja que, a l’altre costat de la pista, Dimitrakou era un punyal i el rebot defensiu gironí es mantenia com un martiri. Prova
d’això, un d’ofensiu d’Ural, que va situar un altre màxim avantatge en el marcador al final del tercer quart (65-52).

El mèrit gironí va ser no defallir i persistir en la idea que el camí encetat en el
tercer parcial el podia conduir a bon port. Llevat d’accions molt puntuals –un
(altre) rebot d’atac d’Ural, acabat amb cistella, i un contraatac de Honti–, l’Agü Spor només va produir un tir lliure en els primers vuit minuts de l’últim quart.
El problema era que, en atac, l’equip no trobava
el ritme i, a més, li xiulaven faltes en atac discutibles (70-64, 38′). Gray va tibar més la corda (-5) si bé no hi havia temps ni claredat per posar més la por al cos a les turques.

Recent Posts

Leave a Comment

Empieza a escribir y pulsa Intro para buscar

uni gir12189324_945043142198686_6689015984083967827_o