La broma s’ha d’acabar

La broma s’ha d’acabar

El Girona, l’únic equip de segona A que no ha guanyat com a local, necessita tant sí com no els tres punts per no caure en el descens i en la depressió

Entre els sis partits d’aquest curs i els dos del passat, l’última victòria a l’estadi va ser al maig contra el Llagostera (1-0)

Enguany no ha guanyat a fora, ni tampoc mai a Montilivi

Aquesta broma de mal gust de no guanyar a Montilivi s’ha d’acabar avui si el Girona no vol cloure la jornada en zona de descens i fer encara més ostensible el bloqueig mental i les cames de plom que tenen els jugadors quan s’examinen davant el seu públic. “Com més en parlem, més hi pensa el nostre subconscient”, diu Machín, a qui, lògicament, li agradaria que l’equip enfoqués els partits de casa més fresc mentalment i sense aquesta por de perdre que cada vegada sembla més instal·lada al vestidor. La teoria és fàcil: fent un gol més que el rival, el Girona sumarà tres punts vitals i es traurà un pes de sobre que el persegueix des que el Lugo li va clavar la punyalada el dia que va frustrar l’ascens a primera divisió dels de Machín. De fet, l’últim triomf a l’estadi va ser contra el Llagostera el 24 de maig, i suant sang (1-0).

Si el Girona és l’equip més negat a casa, la trajectòria de l’Albacete a fora tampoc no és per tirar coets. Els manxecs són un dels sis equips que no coneixen el triomf com a visitants (tampoc han guanyat lluny del seu camp el Leganés i els quatre que estan en zona de descens: el Mallorca, el Llagostera, l’Athletic B i l’Almeria), on únicament han arrencat tres empats, a Miranda (1-1), Tarragona (1-1) i Vitòria (2-2). A més, no han guanyat ni una sola de les quatre visites que han fet a segona A a Montilivi, però tampoc no ho havia fet el Lugo, i els gallecs van ser capaços de girar la truita amb un sol xut entre els tres pals. “El futbol es decideix a les àrees i a nosaltres ens falta aquest encert”, va dir Machín.

Picar primer

Per al Girona serà vital no deixar feina per a última hora, ja que és quan els nervis truquen a la porta i la inseguretat aflora. Ha estat el pa de cada dia a Montilivi. Per això, el guió de Machín preveu no llençar ni un sol minut i fer una sortida intensa i sense treva. Marcar primer no només és vital, sinó també assolir un coixí de seguretat. Un gol de marge va ser insuficient contra el Numància i el Llagostera.

Recent Posts

Leave a Comment

Empieza a escribir y pulsa Intro para buscar

12241790_950816461621354_6691148252012655516_nEmpat-del-Girona-Tenerife-LFP_ARAIMA20151129_0303_57