“La idea és anar invertint cada cop més en la plantilla”

“La idea és anar invertint cada cop més en la plantilla”

Amb el doble càrrec de director general i de president del consell d’administració, Ignasi Mas-Bagà (Barcelona, 18-04-1985) assumeix molta responsabilitat al Girona. Extreballador del grup Mediapro, veu un projecte engrescador a Montilivi, però no vol córrer més del compte.

Veurem mai més els senyors Dutaret i Boudjemaa?
Potser vénen algun partit, ells viuen a França i, com van dir aquell dia, van deixar en mans dels executius del club la gestió del dia a dia. Parlem freqüentment, però si vindran o no ja és cosa seva.
No són ni al consell d’administració. Per què?
Ells van decidir configurar el consell d’aquesta manera. Hi ha contacte setmanal i, com és lògic, s’interessen pel seu club.
Tampoc hem vist Borràs ni Sánchez, les últimes incorporacions. El consell es reuneix a Montilivi?
Si no m’equivoco, l’antic consell es reunia periòdicament. La nostra idea és que, amb l’estructura del nou consell, i com que jo el presideixo i alhora assumeixo la gestió com a director general, segurament es reduiran aquestes reunions de consell.
Que el president del club, Delfí Geli, tampoc hi sigui és atípic.
Va ser una decisió seva. Des del primer dia ens va dir que havíem de buscar un encaix diferent, i estem molt contents amb l’acord a què vam arribar i amb ell, com a president operatiu i representant en l’àmbit institucional. Creiem que pot aportar molt al projecte i n’estem molt contents.
Vostè és el president del consell i el director general. Amb qui s’ha de barallar?
Al final, dono compte de les coses al propietari. És veritat que el consell està format per gent de naturalesa molt diferent i que ens aportaran molt per prendre les decisions importants. No sóc jo qui pren les decisions de manera unilateral, ni de bon tros. Hi ha un equip que assumeix la gestió diària, i les decisions que han de passar pel consell les aprovaran els consellers.
Quina relació hi ha entre el club i Mediapro?
No hi ha relació. És veritat que jo vaig treballar en una agència de màrqueting del grup fa anys, i que en Pere Guardiola, assessor extern del club, és soci d’una empresa del grup Mediapro.
S’havia dit que darrere el projecte hi ha pesos pesants, com Jaume Roures i Ferran Soriano. És cert?
No hi ha res d’això.
Pere Guardiola és la pedra angular del projecte?
Ell és qui va dur les negociacions amb l’antiga propietat, com a representant dels nous propietaris.
També és qui va obrir la via Manchester City, no?
Té relació molt directa amb el City i ha fet possible que arribessin aquests jugadors.
Expliqui’ns la connexió amb el City. És un conveni, és una col·laboració, són bones relacions…?
Tenim molt bona relació, una relació amb la qual ens sentim còmodes. Ara mateix és una relació que ens ha facilitat en Pere Guardiola. Però no hi ha cap acord ni conveni entre els dos clubs.
L’operació Lejeune és cobrar la clàusula i tenir-lo a cost zero?
Teníem ofertes pel jugador, i hi ha clubs que ens van comunicar que el volien. La nostra feina va ser com poder mantenir una de les peces clau de l’equip. Estem molt contents perquè ho hem aconseguit, trobar la millor fórmula perquè el jugador pogués estar una temporada més aquí.
El van arribar a veure perdut, si un club pagava la clàusula?
És que qui ha de pagar la clàusula és el jugador. I nosaltres el teníem aquí i anàvem parlant amb ell i el seu representant per veure com estava tot.
Nwakali és imposició del City?
No, és un jugador que agradava a l’àrea esportiva i que arriba cedit pel City.
Òbviament, hauria pogut anar a altres clubs, però finalment vindrà aquí. Encara no ha arribat. Va per llarg?
Estem treballant tant tot el que implica la part administrativa en l’àmbit espanyol, com també el nigerià. Esperem que arribi a curt termini.
Han aconseguit augmentar el límit salarial?
Tal com es va explicar en la junta general, el límit salarial es pot anar augmentant si acredites contractes de patrocini. Vam poder confeccionar la plantilla com volíem, i ara quedarà una part que serà per a les renovacions.
En la junta va parlar d’un límit salarial de 2,26 milions d’euros. L’han augmentat?
L’hem pogut augmentar una mica per acabar de lligar les incorporacions que teníem previstes.
El pressupost per a l’equip serà dels més baixos de 2a A?
És un pressupost baix, i ho sabem. Per augmentar-lo s’ha de vehicular a través de contractes. Són les eines amb què ens trobem aquesta temporada. La nostra idea és anar augmentant el pressupost potenciant l’increment d’ingressos. Per primer cop, el Girona ha pagat un traspàs. 150.000 euros per Alcalá. És sorprenent… Som ambiciosos. Alcalá era un jugador que interessava molt a l’àrea esportiva, i al final vam arribar a un acord amb el Llagostera que ens va satisfer. Els jugadors estan cobrant al dia. Encara més sorprenent, tenint en compte els precedents…
Crec que les coses s’estan fent bé. Estem transmetent tranquil·litat, que les coses funcionen, i pagar al dia, com a qualsevol empresa, és un element fonamental.
Hi ha pressa per pujar a primera?
No. Vam dir que és un projecte a llarg termini. La nostra idea és poder anar incrementant el límit salarial i, per tant, anar invertint cada cop més en la plantilla i fer-la més competitiva. Amb això, esperem que els resultats siguin millors i, a poc a poc, anar creixent com a club, sense pressa.
Però l’ascens és fonamental per al projecte?
Crec que ha de ser l’aspiració de qualsevol club que juga a segona A. El Girona és el club que acumula més anys seguits en la categoria, i ha tingut a tocar l’ascens. Creiem que ha de ser l’objectiu de qualsevol club.
Tenen la idea de ser un club exportador i traspassar jugadors?
No ens tanquem portes, perquè tenim molt bons jugadors i hi ha mercat per a ells. Ja ho hem vist aquest estiu. Ja serà decisió nostra si ho fem o no. No tanquem cap porta, sense deixar de banda la nostra idea de creixement.
Quatre punts de dotze possibles no seria l’arrencada ideal. Hi ha inquietud?
Crec que és molt aviat per fer valoracions. Estem contents, confiem molt en Pablo Machín, en Quique Cárcel i, per descomptat, en l’equip que tenim.
Un contracte tan llarg com el que van fer a Machín també és atípic. És una mostra de confiança?
Sí. Confiem molt en ell i per això vam firmar aquest contracte fins al 2018. També és una manera que es vegi que aquest és un projecte a llarg termini.
Des del primer dia que incideixen a augmentar els ingressos per publicitat i màrqueting. Ho estan aconseguint?
Els ingressos del que es va presentar el 15 agost van ser el doble respecte a l’any anterior. Estem treballant per desenvolupar l’àrea de màrqueting per trobar més oportunitats de patrocini. Encara hi ha marge de creixement.
De moment, hi ha empreses gironines, encapçalades per Citylift. Han d’ampliar l’àmbit?
Aquesta és la intenció. D’entrada, però, estem molt contents que les empreses que han fet el pas endavant siguin gironines. Hem de construir ponts i ser molt més propers amb el teixit empresarial gironí.
Volien professionalitzar l’àrea executiva, però hem vist poques cares noves. N’han d’arribar més o tenen col·laboradors externs?
Tenim previst desenvolupar l’àrea de màrqueting, que és fonamental per incrementar patrocinis. Acaba d’entrar una cap d’operacions, l’Elena Sanjosé, que assumirà l’explotació d’instal·lacions i totes les operacions de dia de partit, per mirar d’augmentar l’assistència i fer més accions dirigides als abonats i aficionats. També vam incorporar Albert Mateos a l’àrea social, una àrea important per donar una millor atenció als abonats.
Olga Melekhova i David Hugas ja no hi són. Per causes professionals o per afinitat a l’antiga propietat?
No tenim cap problema amb l’antiga propietat, que, de fet, manté el 17% de les accions. Estem buscant el millor per al club, i amb aquesta idea reorganitzem l’estructura.
Estan satisfets amb els abonats que tenen?
Estem molt contents amb el ritme que estem aconseguint. Hem superat els 5.000 abonats [5.050] i, sobretot, estem contents per com han respost els abonats a la campanya. No era fàcil després de la temporada anterior, i estem contents.
Tenir 4.000 espectadors de mitjana és poca cosa?
Treballarem perquè l’abonat que s’ha quedat a casa aquell dia vingui al partit, i treballarem sobretot també perquè els que compren entrades es facin abonats. La nostra idea és que el camp ple ajuda l’equip.
Regalant entrades sempre és més fàcil omplir-lo.
Òbviament, però aquesta no és la nostra idea. Primer, perquè els primers afectats són els abonats, que paguen i estan compromesos amb el club. I tu com a club no estàs valorant el teu producte. Si fas pagar la gent, ets el primer que fas valer el teu producte.
Quina sintonia hi ha amb l’Ajuntament i la Diputació?
Tenim una relació directa i bona amb l’Ajuntament. I amb la Diputació justament hi hem parlat avui. Estem treballant pel contracte d’aquesta temporada i negociant perquè també entrin a col·laborar amb nosaltres.
Quina implicació els demanen?
Hi havia una situació complicada pel que fa a subvencions pel concurs de creditors, i el que volem és reprendre les relacions que hi havia.
Els acords del concurs es podran assumir bé?
És el que hem de fer segons el conveni i complirem amb els seus paràmetres.
Quina percepció han rebut de la LFP i la RFEF?
A part de la coincidència que havia treballat per la LFP i hi conec gent, les sensacions són bones. No coneixien Samir Boudjemaa, però al final les cares visibles som en Delfí Geli i jo, i estan contents perquè veuen que s’estan fent les coses bé.
Estan buscant terrenys per a una ciutat esportiva?
Sí, ja estem tenint converses amb ajuntaments per buscar possibles ubicacions. És una necessitat perquè, com vam dir, creiem que hem de dotar el primer equip i la base amb les millors eines de feina.
Quina és la prioritat?
Primer demanem els terrenys disponibles. El projecte s’està definint, amb el nombre de camps i la instal·lació, que anirà en funció del pressupost i l’espai de què disposem.
Seria ideal que fos a Girona?
Òbviament, les primeres converses són amb l’Ajuntament de Girona, però no ens tanquem cap porta. També s’ha parlat amb d’altres.
Quan la volen tenir operativa?
No tenim una data límit. La idea és com més aviat millor, però no tinc clar que la tinguem a punt per començar la temporada que ve.
Director general i president del consell d’administració amb 30 anys.L’espanta la responsabilitat?
No. Estic molt content de poder estar en una entitat com el Girona, un club històric que competeix a segona A, i formar part d’un projecte molt il·lusionant.
Recent Posts

Leave a Comment

Empieza a escribir y pulsa Intro para buscar

Captura2Fotos entrevista  a l'entrenador Miguel Ángel Ortega, Spar Citylift Girona