L’acceleració du a un nou escenari

L’acceleració du a un nou escenari

Quan el Girona va tancar l’any 2015 sense haver arribat ni tan sols a la vintena de punts, no hi havia cap altra sortida que desenfundar el discurs de la permanència. Amb una mitjana d’1,05 punts per partit (19 en 18 jornades), la projecció a final de curs era de 44 punts. Números de descens. Lluny dels 50 punts que solen servir de referència per establir la frontera de la permanència.

Només dos mesos després, l’escenari ha canviat de manera radical gràcies a una acceleració espectacular dels gironins, que han sumat 21 punts durant el 2016 (la mitjana s’ha enfilat fins als 2,1 punts per partit), i ara mateix fa vuit partits que no perden (18 punts dels últims 24). Tot plegat ha deixat el Girona a tres victòries mal comptades de la salvació, tot i que això ja sembla una pantalla del tot superada.

L’equip que marca el descens està 13 punts per sota dels de Machín. I és l’Almeria, precisament el rival que el Girona visitarà dissabte vinent. Els gironins tenen un calendari delicat, perquè la necessitat dels andalusos –ahir van arrencar un punt insuficient de Tenerife– és extrema i perquè el següent rival que visitarà Montilivi serà el líder, el Leganés, l’únic equip que ha obtingut millors resultats que el Girona aquest any 2016.

Dos terços de lliga

El Girona transita per la jornada 28 –en queden catorze perquè s’acabi el curs– amb onze punts menys que la temporada passada (en sumava ja 51) i amb cinc menys que la temporada 2012/13 (45). Són els dos anys que l’equip blanc-i-vermell es va classificar per disputar la fase d’ascens a primera divisió. En els dos casos
va tenir tan i tan a prop l’ascens directe –especialment l’any passat– que quan van haver de disputar la fase d’ascens no semblava ni tan sols que fos un premi.

Encara hi ha un tercer curs (el 2010/11) en què el Girona va circular per la jornada 28 amb més punts que els actuals (42 contra 40). Va ser el tercer any del Girona a segona A, en què de seguida va estacar la permanència, però no va trobar la continuïtat quan va aconseguir situar-se en zona de play-off: en la jornada 27 era cinquè (després d’enllaçar cinc victòries i alimentar una sèrie de deu partits d’imbatibilitat), però en la 29 ja havia caigut dels sis primers llocs i no hi va tornar a entrar més.

A l’altre extrem, la pitjor puntuació després dels dos terços de lliga eren els 23 punts de la temporada 2011/12, que el situaven penúltim. Havent sumat set punts més en l’exercici 2013/14, el Girona era cuer. En els dos cursos, els patiments per salvar-se van ser extrems.

La millor sèrie

El Girona i el Nàstic són els equips que presumeixen d’estar immersos en la millor ratxa d’imbatibilitat de segona A. L’última derrota que van encaixar va ser en la jornada 20 (el Girona, a Alcorcón, 1-0; i el Nàstic, a casa contra el Lugo, 1-2). Tots dos encadenen vuit partits sense perdre, però el Girona ha assolit 18 punts i el Nàstic, 14.

Fins aquest cap de setmana, l’Oviedo i el Valladolid tenien la millor ratxa, però se’ls va acabar. Els asturians, que feia dotze partits que no perdien, van caure al camp del Mallorca per la mínima (0-1). Més sorprenent va ser l’ensopegada del Valladolid, que no va poder ampliar la sèrie a nou partits perquè va ser superat a casa per l’Osca (0-1).

Font: L’esportiu

Recent Posts

Leave a Comment

Empieza a escribir y pulsa Intro para buscar

thumbw_900x700_12194305_mg_4679