L’acceleració més convincent

L’acceleració més convincent

Encadenar victòries en una categoria tan equilibrada com la segona A no és gens fàcil. El Girona, en estat de gràcia, va celebrar contra el Lugo la segona victòria seguida (3-1), després del triomf per la mínima a La Condomina, i va confirmar que està en plena progressió. Perquè es va desfer d’un dels rivals que més bona pinta feia en el primer terç de campionat, i perquè l’acceleració ja li va de setmanes enrere. Després d’un començament irregular, l’equip ha anat millorant les prestacions i dissabte va fer un partit rodó contra el Lugo, que no només el va consolidar en la zona d’ascens directe a primera divisió, sinó que li va permetre avançar el Sevilla B.

El Girona viu la sèrie més productiva de la temporada. Amb deu dels últims dotze punts en joc –triomfs contra el Numància (3-0), l’UCAM (0-1) i el Lugo (3-1) i empat contra el Tenerife (1-1)–, lidera la classificació parcial de les quatre últimes jornades de lliga a segona A, juntament amb el Cadis, que té pitjor diferència de gols. L’equip de Pablo Machín ja havia viscut una altra sèrie de partits sense perdre, fins i tot més llarga que l’actual, però menys productiva. Va ser després de perdre a Palma (1-0), que els blanc-i-vermells van encadenar cinc jornades invictes, però amb només dues victòries –seguides, contra el Getafe (0-2) i el Reus (1-0)– i tres empats. Ara, la sèrie sense perdre és de quatre jornades, però els gironins ja han fet un punt més (10). L’acceleració s’explica en bona part per la capacitat de sumar de tres en tres, i més en una competició tan marcada per la igualtat. En les quatre últimes jornades, l’equip que prepara Pablo Machín ha celebrat el mateix nombre de victòries (3) que les que havia acumulat fins aleshores, i això que havien passat ja onze jornades.

La confiança creix

“Es nota que l’equip va a més, que s’està creient el que està fent i que els protagonistes són aquests jugadors que dia a dia ens estan fent somiar”, comentava el director esportiu, Quique Cárcel. El triomf contra el Lugo va convèncer tothom. “La lectura més positiva és que el Lugo era un dels equips que havia demostrat tenir més alegria i més joc de combinació, i ens va crear molt poques ocasions”, va apuntar Cárcel. En la mateixa línia, els jugadors destacaven el pas endavant fet contra un rival que arribava a Montilivi amb els mateixos punts. “Era una prova per a nosaltres, i la vam superar. Són tres punts de molt valor”, explicava Pedro Alcalá. “Estem en una bona dinàmica i tenim molt bon equip, però s’ha d’anar pas a pas”, hi afegia el central murcià.

El partit contra el Lugo va ser el primer d’una fase de calendari contra rivals molt exigents que lluiten a la part alta de la classificació. L’equip blanc-i-vermell visita diumenge El Alcoraz d’Osca, i tindrà el següent partit a Montilivi contra el Llevant, líder de la categoria, que ha enllaçat un empat i una derrota després d’una trajectòria espectacular. “És un tram de calendari complicat, contra equips molt exigents, però el més important és que el primer ja l’hem superat i n’hem tret els tres punts. Ara hem d’anar amb calma, cap a Osca, amb la mateixa missió i ambició de sempre”, valorava Jonas Ramalho.

El Girona va fer ahir al matí un entrenament a Montilivi, molt suau per als jugadors que van ser titulars contra el Lugo, i el cos tècnic els ha concedit dos dies seguits de descans. L’equip reprendrà l’activitat dimecres per començar a preparar la visita a El Alcoraz.

Font: L’Esportiu.

Recent Posts

Leave a Comment

Empieza a escribir y pulsa Intro para buscar

780_0008_5535602_805990ffdd7a21b07437b88b2e7e115dfotospropies20161127210327-50_g