L’aterratge de Jairo

L’aterratge de Jairo

El davanter cedit per l’Espanyol ha enllaçat dues titularitats amb el Girona en el curs del seu debut a segona A i ja ha celebrat dos gols en la lliga. Ha disputat els sis partits, cap de sencer, però té un dels millors percentatges: marca un gol cada 120 minuts

No era fàcil l’aterratge de Jairo Morillas a Montilivi. A davant hi tenia Felipe Sanchón (més de 170 partits a divisió de plata), Jaime Mata (12 gols el curs passat a segona A), Borja García (28 aparicions a primera la temporada anterior amb el Còrdova) i Rubén Sobrino (fitxat pel Manchester City i cedit al Girona), però el davanter nascut fa 22 anys a Gilena (Sevilla) ha sabut aprofitar les circumstàncies i ha tingut protagonisme en tots els partits de lliga: va sortir en el tram final dels quatre primers (22 minuts a San Mamés, 15 contra el Numància, 19 a Tarragona i 25 minuts contra l’Osca) i ja ha estat titular en els dos últims (77 minuts al Carlos Tartiere i 82 contra el Llagostera). I ja ha marcat dos gols en la lliga, cosa que el situa com un dels davanters de segona A amb millor percentatge segons els minuts jugats. També va sucar en la copa, al camp del Nàstic.

“Estic content, perquè els davanters, tot i que podem fer moltes altres coses, en realitat vivim del gol. I normalment se’ns valora per això”, diu sense embuts Jairo Morillas, que la temporada passada va tenir tres estonetes a primera divisió amb l’Espanyol –10 minuts contra el Sevilla, 44 contra l’Eibar i 9 al camp del Getafe–, però on realment va destacar va ser a segona B, on va marcar 17 gols amb el filial de l’Espanyol. A segona A era impossible debutar amb millor peu: va sortir en els darrers minuts a San Mamés i va marcar el gol de la victòria. “L’adaptació a la categoria ha estat bona. També al 3-5-2. El mister ens demana sobretot molt de treball, intensitat i pressió. El nivell d’exigència és molt alt, però em sento còmode. I jugar al costat d’un futbolista com Mata, que no para de lluitar, et contagia i també et facilita les coses”, raona Jairo. El davanter sap que és el moment de guanyar-se el lloc per posar les coses difícils a Machín quan es recuperin Sobrino i Borja García. “La competència sempre és benvinguda i ells, a més, ja han demostrat que són dos grans futbolistes. Tots estem aquí per treballar i no parar de córrer. També en els entrenaments. Després serà problema del mister.”

Jairo afirma que el Girona podria estar molt més ben situat en la taula si no hagués estat pels dos partits que ha deixat escapar a Montilivi en el tram final: “Contra el Numància (2-3) i el Llagostera (2-2) ens va faltar saber tancar els partits quan estàvem guanyant. No és falta d’experiència, però els rivals també juguen.”

Mata: “Com més minuts junts, més complicitat”

Jaime Mata, que només s’ha perdut 17 minuts en la lliga, ha marcat els mateixos gols que Jairo, però l’efectivitat del madrileny és menor (fa un gol cada 261 minuts). Si haguessin entrat els dos pals que va fer en el derbi, Mata s’hauria situat rere Yuri (cinc gols) en la taula de màxims artillers. “Va ser una llàstima. Més que per a mi, per a l’equip, ja que si n’hagués entrat tan sols un, amb 2-0 crec que els tres punts contra el Llagostera no s’haurien escapat”, va comentar el davanter. Després de fer parella els tres primers partits de lliga amb Felipe, en els dos últims li ha canviat la parella de ball. “Em sento tan còmode al costat de Jairo com de Felipe, tot i que són dos davanters diferents. Jairo va més a l’espai i a Felipe li agrada més baixar a rebre. És interessant tenir diversos perfils a dalt, i quan s’hi afegeixin Rubén Sobrino i Borja García, les alternatives a dalt es multiplicaran”, va afegir-hi. Mata va afirmar que el gol de Jairo l’ajudarà molt anímicament. “Jo me n’alegro molt per ell perquè sé com d’important és marcar per a la confiança dels davanters. I com més minuts estiguem tots dos al camp, més complicitats teixirem”, assegura l’exjugador del Lleida, que el curs passat –el del seu debut a segona A, igual que Jairo aquesta temporada– va marcar deu gols en la lliga regular i dos més en la fase d’ascens a primera.

Recent Posts

Leave a Comment

Empieza a escribir y pulsa Intro para buscar

11922878_917910308245303_9045216780890584112_o11950462_917910491578618_8760236269637795450_o