Motius per a l’optimisme

Motius per a l’optimisme

 

El Girona va acabar la primera volta amb 25 punts i en la segona ja n’ha sumat 24 quan encara queden vuit partits perquè s’acabi la lliga. Els de Machín estan persistint per culminar una escalada plena de dificultats a causa dels punts de desavantatge que van arribar a tenir respecte al sisè –nou, després del darrer partit del 2015– i de la quantitat de rivals que va arribar a tenir al davant –era dissetè en el penúltim partit de la primera volta–. La reacció ha estat notable i, de fet, ja fa algunes setmanes que el discurs de la permanència va caducar, malgrat que fins dissabte no es van arribar als 49 punts que, si no equivalen encara a la salvació matemàtica, ben poc n’hi falta.

L’1-0 contra l’Alavés no va servir al Girona per acostar-se al sisè –l’equip que marca la zona de fase d’ascens continua a tres punts–, però sí al tercer classificat –l’Oviedo, que ara tindria el factor camp a favor en el play-off, té únicament quatre punts més que els de Machín–, cosa que deixa la lliga en un mocador. És pràcticament segur que el Girona continuarà sense ficar el cap entre els sis primers ni encara que guanyi dissabte a Albacete, però el gran valor que té la victòria contra l’Alavés és que els de Machín van evitar quedar-se fora d’un vagó d’aspirants que de mica en mica va perdent efectius: aquesta setmana se n’han quedat pràcticament fora el Numància i possiblement el Valladolid, mentre que el Lugo ja fa la goma i el Mirandés s’hi manté amb certs problemes.

Fallen els capdavanters

El Girona, que va arribar a estar a 17 punts del líder en la vintena jornada de lliga, s’ha situat a només vuit punts del primer classificat, que continua sent el Leganés tot i que ahir va perdre a Alcorcón. Els de Garitano no van saber aprofitar ni la derrota del dia abans de l’Alavés a Montilivi ni tampoc l’empat entre els dos principals perseguidors (Nàstic i Oviedo) per garantir-se mig ascens. Malgrat la derrota, el Leganés i l’Alavés mantenen un coixí de quatre punts respecte al tercer –abans de la jornada era de cinc– i passi el que passi la setmana que ve continuaran en zona d’ascens directe.

Per al Girona, l’escenari ha canviat radicalment. Tenir el tercer a quatre punts és gairebé per fregar-se els ulls –fa tres mesos estava a tretze punts–. La recta final no és senzilla, però la dinàmica de l’equip fa ser optimista. El Girona té cinc partits a camp contrari (Albacete, Còrdova, Elx, Valladolid i Ponferradina), però els de Machín espanten com a visitants, i tres a casa (Tenerife, Mallorca i Alcorcón).

Font: L’Esportiu de Girona

Recent Posts

Leave a Comment

Empieza a escribir y pulsa Intro para buscar

spar-citylift-girona-perfumerias-avenida-1_gCaptura de pantalla 2016-04-25 a las 8.49.32