Pantalla superada

Pantalla superada

El Guipúscoa imposa un partit d’anada i tornada però la qualitat de l’Spar Citylift i l’energia de Spanou i Coulibaly s’acaben imposant

Ortega aconsegueix per fi que cap jugadora actuï més de 30 minuts

El partit no passarà a la història, però l’Spar va guanyar a la pista del Guipúscoa, d’on havia sortit derrotat en les dues visites que hi havia fet. En tot cas, la victòria deixa alguns apunts positius, sobretot el domini interior –els 12 tirs de camp més provenen bàsicament de la superioritat en el rebot, sobretot d’atac– i l’equilibri en el repartiment de minuts. Fins ahir, en tots els partits de LLF hi havia hagut dues o tres jugadores de l’Spar amb més de 30 minuts. Ahir, cap.

A Sant Sebastià van ser vuit jugadores plenament operatives, sobretot gràcies a la irrupció de Coulibaly, una interior que tindrà pocs antídots en la competició FEB. Veure cedir Bravard en el cos a cos és simptomàtic de l’energia que porta a dins la pivot maliana.

El ritme és basc

Ortega va optar per Mingo d’inici, amb Jordana descansant, però, tot i això, l’energia la posaven les locals, que van trobar Sarr i Bravard en les primeres accions. L’Uni va encadenar males decisions en atac, però sort en tenia del rebot ofensiu (6 en el primer quart) per sobreviure. Amb tot, es va estar més de cinc minuts sense anotar, però les locals tampoc no estaven fines fins que Sarr va cometre la segona falta, a 4:43 (la condicionaria tot el partit), i va entrar Míriam Forasté. Vertical com sempre, va anotar 6 punts que van fer mal (12-4). Erràtica fins aquest moment, Knezevic va fuetejar dos cops el rival (l’un al davant, l’altre al darrere) i l’Uni va entrar definitivament en el partit (12-8). El Guipúscoa jugava al ritme que volia, amunt i avall, i l’Uni acceptava entrar en un intercanvi de cops sense posar-hi pausa. Però ja no tenia els problemes del començament per atacar.

Un 0-7 d’inici en el segon quart (Mieloszynska va fallar els tirs lliures que haurien estat el 0-9) va forçar Azu Muguruza a demanar un temps mort. La responsable havia estat Coulibaly. Capaç de desplaçar tot un pes pesant com Bravard en el contacte, un bàsquet, un rebot, un tap i una assistència consecutius, a més de la seva energia, van destarotar les locals (16-19).

La defensa local decidia tancar les continuacions i Jordana ho aprofitava des del triple. Gray –li va costar minuts posar-se a to– i Spanou completaven el repertori. Forasté havia desaparegut d’escena i només Lara González s’escapava del control. A la mitja part tot s’havia regirat (29-31).

Les basques van tenir un 33-31 inicial però la rèplica va ser contundent, més que pel parcial (2-10), perquè l’Spar va moure bé la pilota, va agafar el rebot d’atac quan va fallar i el defensiu per córrer. Això i dos triples de Gray van obrir un primer foradet (35-41). Només les faltes d’atac (Gray, Pikciute) van donar aire a les locals (44-44).

I la pintura és gironina

Va ser l’última esbufegada basca. Coulibaly estava fent estralls a sota, anotant, agafant rebots, canviant tirs i, sobretot, començant a establir una societat amb Gray que fa pensar en positiu. Knezevic va rematar el quart amb un contraatac (47-52). En l’últim, veient que el partit se li escapava dels dits i que l’Spar tenia una rotació amb més efectius i amb més qualitat, Muguruza ho va intentar amb una defensa zonal que va crear algun desajustament. Bravard va anotar un triple (52-54) però Jordana el va replicar multiplicat per dos (52-60). La pintura era completament gironina i el Guipúscoa només anotava de tres Quan Knezevic va establir el màxim avantatge (53-62) quedaven quatre minuts, i les locals, foses, només van anotar un bàsquet en joc (un triple d’Olabarria) i n’hi va haver prou jugant llarg

Recent Posts

Leave a Comment

Empieza a escribir y pulsa Intro para buscar

12194981_942315502471450_2606841216551146369_oGirona: Bàsquet. Lliga Femenina. Partit de la 1a jornada de Lliga Femenina entre l'Spar Citylift Girona i el CREF de Madrid. Imatges de jugades i de les dues banquetes.