Peters, per jugar d’alera

Peters, per jugar d’alera

Haley Peters serà la segona jugadora que emprendrà el camí de Huelva cap a Girona. Després de la mataronina Rosó Buch, Peters també ha acceptat la proposta de l’Spar Citylift Girona, que li permetrà debutar en competició europea.

L’alera pivot serà, però, una exterior a la plantilla gironina. Fa 1,90 m i té presència per trepitjar la pintura. Encaixa en la definició de quatre del bàsquet modern, amb capacitat per posar la pilota a terra i crear a partir del bot o d’anotar aprofitant un rang de tir ampli, que inclou el tir de tres punts. A Huelva l’ha executat sovint (3,4 intents per partit) i amb encert (38%). A Duke ja la definien com a alera o alera pivot.

No li ve de nou

Peters s’ha passat gran part de l’any a Huelva jugant d’alera. Primer, amb Elonu i Caldwell en les posicions interiors. Després va actuar per dins –al costat d’Aya Traoré– quan aquestes jugadores van fer vaga i, al final, de nou per fora –ella i Traoré– quan Elonu i Caldwell van deposar la seva actitud, en les semifinals contra l’Uni. Peters no va fer mai vaga.

La nord-americana, que haurà fet 24 anys quan comenci la lliga –nascuda el 1992, com Rosó Buch–, ha brillat contra l’equip gironí. Amb el Ferrol, jugant clarament d’interior, va fer 15,5 punts i 9 rebots de mitjana. A Huelva, 19 punts (47% de 2 i 45% de 3) i 6 rebots de mitjana.

Amb Chelsea Gray

Abans de venir a Europa, Peters va brillar a la Universitat de Duke, on va coincidir els quatre anys amb Chelsea Gray, i totes dues van ser titulars. Va guanyar dos cops la divisió ACC i va disputar la final a vuit en tres de les quatre temporades, amb una regularitat excepcional: entre 10,8 i 12,2 punts en els seus tres últims anys.

Peters està vivint la seva primera experiència a la WNBA. Quan va acabar el seu cicle a Duke va fer la pretemporada amb les Mystics de Washington, però no va arribar a tenir lloc en l’equip. Ara és peça bàsica a les San Antonio Stars, fins al punt que va ser clau en l’últim partit del seu equip. Peters va anotar 16 punts, tots en l’últim quart (3/4 de 2, 2/4 de 3 i 4/4 tirs lliures) i va propulsar la remuntada de les Stars, que perdien de 15 en l’últim període.

Font: L’Esportiu de Catalunya

Recent Posts

Leave a Comment

Empieza a escribir y pulsa Intro para buscar

fotospropies20160529225648-23_gfotospropies20160604234352-10_g