Un dia molt esperat

Un dia molt esperat

L’Spar Citylift alça avui el teló europeu a Fontajau rebent el campió polonès, un rival sobre el paper accessible per a les gironines

La lentitud de la burocràcia podria impedir que Coulibaly jugués

O hi ha un canvi de darrera hora o l’Spar Citylift haurà d’afrontar avui el debut europeu davant de la seva afició amb les mateixes jugadores que fa una setmana a la pista del Nadejda. I això ja tenint en compte que Ashley Paris ha marxat cap als Estats Units, un cop signada la rescissió.

El club, que va inscriure divendres Coulibaly a FEB –va actuar de forma testimonial diumenge (2:45)–, no té clar que es pugui tramitar la llicència a temps. La burocràcia a la FIBA requereix tres dies hàbils i és molt just perquè se li va enviar tota la documentació ahir al matí. En el cas que la pivot de Mali no pogués finalment participar, Mingo mantindria el seu lloc en l’equip en l’Eurolliga, com a mínim una setmana més. A Europa, Coulibaly ocupa plaça d’extracomunitària i l’altra plaça és per a Gray, intocable. Hi hagi una o altra, s’haurà de convocar una vinculada per cobrir la quota mínima de deu fitxes de la competició.

La grada juga

Des de diumenge, el tècnic Miguel Ángel Ortega no ha parat de destacar el pes del partit. No tant perquè és el debut en l’Eurolliga a Fontajau, sinó perquè una victòria pot reforçar un equip amb ganes de dir la seva a Europa. “No serà fàcil, però volem estar en la competició el màxim possible. I això passa per ser sòlids a casa”, deia el preparador, que confia que hi hagi una bona entrada. Que el Barça de futbol jugués ahir la lliga de campions a priori ha de ser positiu, tot i que el partit s’ofereix en directe per la televisió. Els abonats tenen entrada lliure i les entrades per al públic general són a 5 euros.

Si bé el rival d’avui és un històric –dotzena presència seguida en la competició i una final four (2010)–, ara no està lluny de l’abast gironí. Acaba de caure en el debut europeu a casa contra el Castors Braine i el cap de setmana va perdre la imbatibilitat en la lliga polonesa (quàdruple empat al davant amb 4-1). A més, ha arribat a Girona sense Devereaux Peters, que ha d’incorporar-se divendres després de vèncer en l’WNBA amb les Lynx. Però Ortega avisa: “Per vèncer hem de defensar com diumenge, i aprovar en tots els aspectes del joc (5×5, contraatac o el rebot). No podem pensar que fallaran elles en un aspecte o un altre. Seria un
error.” El principal perill de l’equip de José Ignacio Hernández és Nicholls, impressionant fa una setmana.
La pivot va ser sondejada a l’estiu per l’Spar Citylift, però la seva cotització era molt lluny de les possibilitats gironines.

Recent Posts

Leave a Comment

Empieza a escribir y pulsa Intro para buscar

ANIOL RESCLOSA - 
PAVELLO FONTAJAU GIRONA - 
PARTIT BASQUET UNI GIRONA FERROL - ENTRENADOR MIGUEL ANGEL ORTEGAANIOL RESCLOSA - 
PAVELLO FONTAJAU GIRONA - 
PARTIT BASQUET UNI GIRONA FERROL - ENTRENADOR MIGUEL ANGEL ORTEGA