Victòria reivindicativa

Victòria reivindicativa

L’Spar Citylift Girona tomba el Wisla pel seu treball col·lectiu i aixeca les expectatives europees

L’equip fa una feinada amb set jugadores i torna a construir a partir de les estratègies defensives

Si el d’ahir era el partit més important dels que ha jugat fins ara l’Spar Citylift Girona, s’ha de dir que l’equip va tenir la talla. El Nadejda és un altre món, l’Ekaterinburg i el Praga també. Però que el Castors Braine, el Bourges o l’Agü Spor estiguin fora de l’abast de les gironines està per demostrar. I més quan Coulibaly i Mieloszynska entrin en la rotació, l’estirin fins a nou peces i aportin més energia.

Perquè ahir van ser set. Molt ben avingudes, sobretot al darrere. Ortega deixa les seves empremtes sobretot des del punt de vista defensiu, i ahir, a partir del segon quart, les alternatives zonals li van anar de primera per desactivar el Wisla.

L’atac de l’Uni va sumar sobretot des de prop de la cistella, fos amb penetracions o pilotes interiors. Però algun desajustament defensiu li va costar algun bàsquet fàcil (8-10). Després d’un temps mort això es va corregir i les gironines, amb el rebot defensiu generalment ben protegit, van equilibrar-se també a partir de la irrupció de Mingo, cada cop més consolidada als dos costats de la pista (aturant Ouviña, que s’havia sentit molt còmoda d’inici). El problema va ser Zurowska. L’alera pivot, amb un canell finíssim i uns moviments de jugadora exterior, quedava alliberada i, sola, no fallava. A l’Spar li costava més trobar situacions d’avantatge i l’encert se’n ressentia.

El matx estava equilibrat (27-26) però l’encert era dispar (11/15 de 2 per al Wisla i 11/21 per a l’Spar). La clau s’havia de buscar en les defenses alternatives que Ortega va plantejar a l’inici del segon quart. En particular, el Wisla es va ennuegar amb la zona (dues pèrdues seguides). El Wisla va anotar el seu primer triple (27-31) que Jordana va respondre tot seguit (30-31). Kuktiene desembussava algun atac espès i a la mitja part tot estava com a l’inici (32-33) i tots dos equips havien fet actuar set peces.

Amb tres grans

La posada en escena del tercer quart va ser formidable. Zona al darrere i tres grans en pista, amb Spoanou de tres (10-0 i 42-33). Dues males accions seguides en menys d’un minut van provocar el temps mort d’Ortega, que poc després renunciava a les tres grans. El Wisla s’hi va adaptar i, sense Nicholls, atacava amb cinc obertes (47-46), però l’Uni s’ajuntava al darrere i sabia patir a davant. Tot i les imprecisions en la pintura, Knezevic i Kuktiene –més fresques– apareixien amb força i el rebot era gironí (12 a 7 en el tercer quart).

Pikciute va anotar el primer bàsquet de l’últim quart (53-46) i tot seguit va fer la tercera falta. Important, perquè el seu treball sobre Nicholls havia vorejat l’excel·lent.

Les cames van començar a pesar i el to físic general anava baixant. Tot l’atac gironí passava per Gray i el Wisla ho llegia bé. L’Uni va començar a patir per les faltes amb la quarta –molt discutida– de Spanou (58-57, a 4:24) i amb els triples de Zohnova. Quan la internacional grega va tornar a la pista va retratar Nicholls al pal baix per anotar l’últim bàsquet del partit (62-59). I Cristina Ouviña, triturada pels 40 minuts a la pista, va perdre un triple doble (va quedar a una assistència) i el partit a còpia de precipitacions i tirs lliures errats, 3 en l’últim minut. Els àrbitres no van apreciar una violació clara de l’Spar (més de vuit segons per creuar el camp en l’últim atac) i, malgrat tot, el Wisla va tenir 4.7 segons per intentar un triple guanyador. L’Spar va defensar de 10 les primeres opcions de passada i Zurowska, a la desesperada, va fallar.

Recent Posts

Leave a Comment

Empieza a escribir y pulsa Intro para buscar

banquetaGirona Bàsquet. Eurolliga femenina. Partit Spar Citylift Girona - Wisla Cracòvia.